Coup de Coeur

Onze Lentedegustatie was weer een groot succes! Niet alleen de jaargangen van onze bestaande referenties maar ook een heleboel nieuwe domeinen en wijnen vielen erg in de smaak bij onze proevers. Een van die nieuwkomers en tevens “Coup de Coeur” van onze wijnproeverij was de Italiaanse referentie Le Benducce Sangiovese di Montalcino 2013 van het bekende wijnhuis Azienda Agricola Tornesi. Deze allrounder kunt u het hele jaar door drinken en in de zomer serveren we hem graag lichtjes gekoeld, Salute!

Le Benducce Sangiovese di Montalcino 2013 is een Toscaanse topper gemaakt van 100% Sangiovese en afkomstig van het bekende wijnhuis Azienda Agricola Tornesi, dat sinds 1856 in familiebezit is.  In 1993 brachten ze voor het eerst een Rosso di Montalcino op de markt, gevolgd door grotere broer Brunello in 1998. De wijnen van Tornesi vallen regelmatig in de prijzen op zowel nationale als internationale wijnevenementen. Deze ‘allrounder’ kunt u het hele jaar door drinken en in de zomer serveren we hem graag lichtjes gekoeld.

De wijn: Le Benducce Sangiovese di Montalcino is gemaakt van 100% Sangiovese, afkomstig van een klein perceeltje van zo'n 1.2 ha met een ondergrond van hoofdzakelijk mergel en stenen. De oogst gebeurt manueel en de wijn onderging een klassiek vinificatie zonder vatrijping. 

In het glas: een mooie kersenrode kleur met aroma's van rood fruit, rode bes, cassis en aardbei. Zacht in de mond en een volle fruitige afdronk. 

Op het bord: Ideaal bij bereidingen met tomaat, zoals pasta en gevogelte.