Exclusieve wijndegustatie // Château Bon Baron

EEN NIEUW JAAR // Eerst en vooral onze beste wensen voor een schitterend 2017 en een welgemeende dank u voor uw vertrouwen het afgelopen jaar. We staan weer te popelen om erin te vliegen en op zoek te gaan naar unieke pareltjes om aan ons gamma toe te voegen. Hiervoor gaan we op smaakontdekking door diverse wijngaarden in binnen- en buitenland en laten we ons enthousiasmeren door gedreven wijnmakers en unieke wijnverhalen.

 

MEET THE WINEMAKER // Een van die fijne wijnpersoonlijkheden is Jeanette van der Steen. Samen met haar man Pjotr staat ze aan het roer van het Belgische Château Bon Baron, gelegen in Profondeville aan de oevers van de Maas. Het domein telt zo’n 17ha en behoort daarmee tot een van de grootste van België. Hun gamma bestaat uit mousserend, wit en rood gemaakt van klassieke druivensoorten zoals chardonnay, pinot noir, pinot gris en pinot blanc aangevuld door minder gekende variëteiten waaronder cabernet dorsa, gamaret, garanoir en acolon. De gunstige liggen van de wijngaarden, de nabijheid van de Maas en de rijke bodem, dragen o.a. bij tot de diversiteit en het succes van deze wijnen. Ze worden stuk voor stuk op ecologische wijze geproduceerd met veel respect voor natuur, zonder gebruik van synthetische of chemische toevoegingen. De pure expressie van het terroir komt volledig tot uiting in het glas! Het zijn karaktervolle, elegante en minerale wijnen die regelmatig bekroond en gelauwerd worden op nationale en internationale concours.

 

EXCLUSIEVE DEGUSTATIE // We laten u graag kennismaken met de wijnen en het verhaal achter dit Belgische topdomein tijdens een exclusieve wijndegustatie in aanwezigheid van eigenares en wijnmaakster Jeanette van der Steen. Deze degustatie gaat door op donderdag 26 januari om 19.00 uur in bistro Bed van Napoleon te Linden. 

U krijgt de mogelijkheid om een 6-tal wijnen uit het gamma van Château Bon Baron te proeven en er zullen aangepaste hapjes geserveerd worden. Wees er op tijd bij, want de plaatsen zijn beperkt! Reserveren doet u telefonisch bij 't Bed van Napoleon.

 

PRAKTISCH
Degustatie van wijnen Château Bon Baron
Bed van Napoleon, Kortrijkstraat 101, 3210 Linden

Datum: 26 januari 2017 om 19u.
Prijs: € 30 / pp. (degustatie, hapjes, glas wijn)
Reservatie: enkel telefonisch op 016/62.07.04