NIEUW IN HET ASSORTIMENT

Cantina di Mogoro werd in 1956 opgericht en gevestigd in de gelijknamige gemeente Mogoro in de provincie Oristano aan de westelijke kant van Sardinië. De wijngaarden van dit domein beslaan maar liefst een oppervlakte van 450 ha en werden aangeplant met hoofdzakelijk autochtone druivensoorten zoals Semidano, Bovale, Monica, Nuragus, Vermentino en Cannonau. De oogst gebeurt manueel met zorgvuldige selectie van de beste druiven. Het klimaat is maritiem met milde winters en hete zomers, maar de gunstige ligging van de wijngaarden op hellingen en dichtbij zee, zorgt voor volle, rijke wijnen met mooie frisse zuren.  De wijnen van Cantina di Mogoro vallen regelmatig in de prijzen, zowel in binnen- als buitenland.

Cantina di Mogoro Gregorius IGT 2015
Deze heerlijke witte blend van Nuragus, Vermentino en Semidano heeft uitgesproken aroma’s van peer, banaan en witte bloemen en vertoont in de mond een mooie aciditeit en frisheid. De wijn werd op inox vaten gefermenteerd om het fruitige karakter te behouden. We drinken hem als aperitief of bij lichte voorgerechten zoals carpaccio van vis, sushi, rijstsalade enz.

Cantina di Mogoro Ajo DOC Nuragus di Cagliari 2014
100% Nuragus met strogele kleur en een groene reflectie. De wijn werd na vinificatie 60 dagen ‘sur lie’ gerijpt. Dit resulteert in delicate aroma’s van groene appel, meloen, peer en hazelnoot met een mooie aciditeit en frisheid. Ideaal bij tapas, pasta gerechten met groenten en eenvoudige visgerechten.

Cantina di Mogoro Don Giovani Vementino, DOC Vementino di Sardegna 2014
100% Vermentino met aroma’s van rozemarijn, vlierbloesem, wit fruit en litchi. Mooie balans en veel structuur. Deze wijn heeft een beetje hout gezien maar werd op inox gefermenteerd. Lekker als aperitief of bij vis, wit vlees, koude gerechten enz.

Cantina di Mogoro Bovale DOC Bovale Sardegna Terralba 2013
Een dieprode maar licht transparante wijn, gemaakt van de autochtone Bovale druif. In de neus rijp rood fruit, kersen en mediterrane kruiden. Aangename tannines en een delicate aciditeit. 10% van de wijn werd op eiken vaten gerijpt. Deze wijn is een allrounder die bij vele gerechten past, van gegrilde vleesgerechten tot pasta’s en pizza’s.

Cantina di Mogoro Nabui, DOC Superiore Monica di Sardegna 2011
Dit paradepaardje werd samengesteld uit 85% Monica en 15% Bovale en heeft een Intens robijnrode kleur. Intense aroma’s van rood fruit, braambes en balsamico. Veel structuur en een mooie balans tussen frisheid, aciditeit en tannines. Heerlijk bij stoverijen van wild, grillades en langzaam gegaard vlees, of bij belegen kazen. Hij werd op eiken vaten gerijpt, gedurende een periode van 8 maanden. Schitterende wijn die bij menig wijnliefhebber in de smaak valt!