Villa Blanche Chardonnay, Vin de Pays d' Oc 2017

witte wijnen > Villa Blanche Chardonnay, Vin de Pays d' Oc 2017
€9,75

Land Frankrijk

Streek Languedoc

Wijnhuis Villa Blanche, Languedoc

Jaar 2017

Druivensoort Chardonnay

De Villa Blanche haalde op het prestigeuze ‘Chardonnay du Monde festival 2012’ in de Bourgogne de vijfde plaats van beste Chardonnays van de wereld. Een geweldige prestatie, want 872 inzendingen uit 42 landen. De helft van de juryleden komt niet uit Frankrijk, om het objectief te houden.
Andere wijnen in die toplijst zijn vaak kostbare Bourgognes, terwijl onze Villa blanche zo ongelooflijk betaalbaar is.

En dat vinden wij geweldig omdat het onze persoonlijke missie is om u te laten zien dat kwaliteit niet duur hoeft te zijn".
Deze Chardonnay kent een mooie balans tussen rijp fruit dat doet denken aan tropische vruchten als mango en banaan, ondersteund door een beetje boter en vanille door de paar maanden lagering op houten vaten. Tegelijkertijd is de wijn niet zwaar, maar zacht en fris. Een rijpe volle wijn waar je gerust nog een tweede van zou kunnen drinken."
 
De prestaties van deze wijnmakers zijn groot, want de wijn werd ook nog onderscheiden met een Decanter Wine World Award, zowel in 2011 als in 2012. Super dat wij hem u mogen aanbieden! Onze oprechte felicitaties aan deze wijnmakers Calmel en Jjoseph.

Award : 5de plaats "Chardonnay du Monde Festival"

Prijs: €9,75
Regio: 
Languedoc
Een minimum aantal van 6 flessen is vereist.
€ 9,75 per stuk
Voeg toe aan winkelmandje